Met de mond vol tanden.

Het is dan eindelijk gelukt om ondergetekende sprakeloos te maken. Nog nooit is het iets of iemand gelukt om mij de mond te snoeren maar gisteren laat in de middag moest ik mijn meerdere erkennen. Waarvoor hartelijk dank. Niets vermoedend samen met mijn Nelleke op de fiets naar onze Doel op de Lagedijk in Volkel voor ons jubileumfeest

ter ere van het 70 jarig bestaan van onze club. Slim genoeg had het bestuur zich verzekerd van onze aanwezigheid op dit feest door te vermelden dat ik gehuldigd zo worden voor mijn 30 jarig lidmaatschap bij  VZOD. Na de uitreiking van de medailles aan de winnaars van de diverse competities, richte penningmeester en spreekstalmeester Stef Hermens zich tot mij met een mooie speech waarin hij mij namens de gehele vereniging dankte voor mijn inzet. Een mooie mand met speciale bieren en grote bos bloemen voor Nelly viel ons ten deel. Hartelijk dank hiervoor.

Dan neemt het betoog van Stef een wending en roept dat de burgemeester nu wel binnnen mag komen. "de burgemeester? wat moet die nou hier" was meteen mijn gedachte. Die komt niet voor een 70 jarig jubileum, zou er dan iemand geridderd gaan worden? Ik dacht meteen aan  Albert Kuijpers voor zijn jarenlange lidmaatschap en werk achter de bar. Maar achter de burgemeester die in vol ornaat was volgde zijn echtgenote en oud lid Lilianne, mijn twee dochters Janny en Linda met hun mannen Koen en Tibor, en voor mij een grote verrassing mijn kleinzoon Jasper tevens jongste lid van VZOD. Hier klopt geen donder van was mijn gedachte, Janny was met haar gezin een weekje op vakantie. Meteen viel het kwartje, die kwamen voor mij. Ik geloof dat ik mijn vriend Wim Somers nog voor hufter heb uitgescholden en hem verteld heb "hier weet jij meer van" de lach op zijn gezicht en dat van zijn vrouw Astrid spraken boekdelen. 

En ja hoor na een mooie speech van onze burgemeester Henk Hellegers werd ik benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit was voor mij de eerste keer zo lang als ik mij kan herinneren dat ik met de mond vol tanden stond en absoluut geen weerwoord of wat voor woorden dan ook gevonden kon krijgen.  Na de vele felicitaties, handdrukken en complimenten die er volgde leek het wel alsof de hele feestavond van VZOD om mij draaide, wat toch nooit de bedoeling kon zijn. Maar de vriendelijke woorden van iedereen hebben mij en mijn Nelleke goed gedaan. Ik zie het als een enorm compliment van VZOD, zowel bestuur als leden, dat dit mij is overkomen. Wetende dat hier erg veel werk achter schuil gaat moet ik nu gaan oppassen met bedanken dat ik vooral niemand vergeet. Rob Bos, onze oude voorziter heeft samen met Stef Hermens de zaak in beweging gezet al zo'n anderhalf jaar geleden. Na de voorzitterswissel heeft Priscilla Straten-Valkenborg het stokje van Rob overgenomen. Het gehele bestuur was natuurlijk op de hoogte en leverde waar nodig ook hun aandeel. 

Dergelijk onderscheidingen moeten in aanvraag door meerder instanties worden ondertekend, anders gaat het hele feest niet door. Ik weet niet precies wie er allemaal bij betrokken zijn, maar zeker is wel dat met Name Wim en Astrid Somers hun nek voor mij hebben uitgestoken namens de afdeling SP in Uden. Het kan niet anders of voorzitster José Louwers en fractievoorzitter Spencer Zeegers hebben hier hun invloed aangewend. Maar ook mensen van vogelvereniging Avicultura hebben hun aandeel geleverd. Ik weet niet wie nog allemaal meer, maar het zou zo maar kunnen dat ik er een paar vergeet. 

Heel veel dank aan burgemeester Hellegers die vergezeld van echtgenote Lilianne een persoonlijk tintje gaf aan deze bijzondere gebeurtenis. Iedereen hartelijk dank die in wat voor vorm dan ook heeft bijgedragen aan deze voor ons hele speciale dag en avond.
Ook dank voor de vele feliciaties op Facebook, Kliknieuws, MooiUden.nl en WhatsApp. Complimenten en dank aan bestuur leden en commissie van VZOD. En natuurlijk mag in dit rijtje mijn gezin niet ontbreken. Nelly Janny Linda Koen Tibor Jasper en Fenna, dank voor jullie nimmer aflatende steun aan deze ouwe handboogschutter.