Wie zegt de waarheid,

In een woord schandalig wat wij allemaal goedkeuren en elke dag weer vrolijk aan voorbij gaan. Graaiers en aso's stelen miljoenen. Een bericht op de Facebook pagina van een van mijn vrienden vermelde een onheilspellend bericht. Salaris Europarlementariër €6200 netto, algemene onkostenvergoeding €4200, dagonkostenvergoeding €300,

reiskosten gemiddeld €1500 per enkele reis Brussel of Straatsburg, gratis luxe eten en drinken, en zo ging het nog even door. Deze tekst komt van de Facebook pagina "wat vind Nederland hiervan" Ik hoef het hele bericht niet te lezen om al heel snel tot meerdere conclusies te komen.

Als al die bedragen en feiten kloppen, en ik heb weinig reden om daar aan te twijffelen, dan is het meer dan schandalig.

Gratis luxe eten en drinken, BMW 7 met privé chauffeur, Pensioen, etc etc. Het houd maar niet op. Maar is er dan niemand meer die de waanzin hiervan inziet? Al die kosten die dagelijks gemaakt worden in Brussel en Straatsburg vinden wij heel normaal. Terwijl als een politicus als Wilders roept dat al die vluchtelingen te duur zijn en voor een hoop problemen gaan zorgen half Nederland roept, "Maar hij heeft wel gelijk" Nou daar begin ik aan te twijffelen of die Wilders wel gelijk heeft. Want volgens mij is het bedrag wat dagelijks uitgegeven wordt in Brussel en Straatsburg vele malen hoger dan wat de vluchtelingen dagelijks kosten. Waarom hoor ik hem daar zo weinig over zeggen. Natuurlijk zullen medestanders van Wilders nu roepen, dat hij ook fel tegen deze verspilling is. Maar hij werkt er vervolgens wel flink aan mee. Al die jaren dat hij in de kamer heeft gezeten voor de VVD lulde hij totaal anders, dit mag ook niet vergeten worden te vemelden. En de kosten van zijn beveiliging mogen wij toch ook allemaal ophoesten. Ik denk dat hij en net zoals de meeste mensen werkzaam in ons parlement in Den Haag zijn eigen boterhammen niet smeert. Natuurlijk lopen ook daar van die armoedzaaiers rond die de boel poetsen en de toiletten schoon houden. Die zijn waarschijnlijk via een inschrijving van een schoonmaakbedrijf aan het werk gezet voor het minimum loon of nog minder en mogen gratis de hele dag met de nek aangekeken worden. En eerlijk is eerlijk, als een bouwvakker gevaarlijke capriolen uithaalt op de bouw en krijgt daardoor een ongeluk, kan hij fluiten naar een uitkering en verzekeringsgeld. Als je Wilders heet en flinke uitspraken wil doen moet je daar dan ook de consequenties van aanvaarden en dat er misschien wel eens iemand je flink op je bek wil slaan. De bouwvakker is zelf verantwoordelijk voor zijn veiligheid, ik vind, Wilders ook. 

Er zijn duizenden mensen die elke dag naar hun werk gaan met hun busje of auto om op de bouw of elk willekeuig project hun werk te doen. Van de metselaar tot de installateur, van de stratenmaker tot de man die de plantsoenen schoffelt, ze brengen allemaal hun eigen gesmeerde brood mee en veel van hun ook nog hun eigen gezette koffie in een thermoskan. Onkosten voor hun eten krijgen ze niet, dat moeten ze van hun loon doen. Maar al die graaiers en vetnekken op die hele dure kantoren van verzekeraars, banken, parlement, belastingdienst etc etc, die denken er niet aan om de bedrijfskantine te verlaten voor een schaftkeet met als je geluk hebt een fatsoenlijke toiletvoorziening. Telkens als ik ergens ben en mij een lunch wordt aangeboden, wat maar zelden voorkomt voor iemand die afhanklijk is van een uitkering, schaam ik me diep want ik weet dat op dat zelfde moment de timmerman en metselaar, zijn boterhammentrommeltje leeg zit te peuzelen onder gelukkig tegenwoordig veel betere omstandighede dan vroeger. Maar het is niet eerlijk, je hebt een veel lager loon, je moet vaak zelf maar zien hoe je op het werk komt en je mag ook nog je eigen lunch maken en betalen, terwijl aan de andere kant van de straat het tegenovergestelde gebeurd.

Als je pech hebt en je bent 's morgens een keertje aan de late kant en rijdt vervolgens een paar kilometer te hard heb je ook nog de pech dat je een boete aan je kont krijgt die helemaal niet meer in verhouding staat tot de overtreding die je gemaakt hebt. Ja, ergens moet het geld vandaan komen om al die BMW's, Lunches, beveiliging, onkostenvergoedingen en riante salarissen van te betalen. Ik stel voor dat iedereen die zich aangesproken voelt, om ook eens een dag voor niets te werken, zoals zo vele vrijwilligers doen, zelf zijn of haar boterhammen voor de lunch mee brengt, buiten tegen een boomje gaat staaan plassen en ook eens een half uurtje buiten blijft staan, ook al is het koud en regent het. Vieze handen maken, en niet door te graaien maar vuil werk te doen, poets zelf die toiletten maar eens een keer en stuur de schoonmaakster eens naar huis met doorbetaling van loon. Kom 's avonds laat naar huis, incasseer een boete van de politie en contstateer bij thuiskomst dat je bankrekening door ons zorgstelsel is geplunderd en dat je spaargeld aan het verdampen is. Vervolgens val niet in slaap met de gedachte, morgen is alles weer zoals vorige week en goed geregeld. Nee, besef dat de rest van je leven wel eens zo er uit zou kunnen zien.
Wedden dat je dan ook denkt, "Maar hij heeft wel gelijk"

Dus graaiers en iedereen in Nederland met riante salarisen en belachelijke secundaire arbeidsvoorwaarden verenigt u, stop met die waanzin, dan krijgt de "gewone" Nederlander weer vertrouwen in jullie. Nu vind ik dat jullie liegen en bedriegen zodra je met je ogen knippert, en helaas vinden velen dat met mij, en daar heb ik dan ook weer gelijk in.