Het omzeiken niet waard!

Die belediging zal wel niet mogen maar lees het hele stuk maar eens dan zal het u duidelijk worden. Oke, hier gaan we dan, ik vind dat het hele zooitje dat in Nederland de touwtjes in handen heeft met betrekking tot de zorg en ons sociale stelsel een stelletje mafketels zijn die het omzeiken niet waard zijn. Dat is een stelling die niet door de desbetreffende

personen in dank afgenomen gaat worden, maar wat veel erger is, er zit een hele batterij van dat volk in die groep, in hun dure bureaustoel die het de reet zal roesten dat ik, en met mij velen, er zo over denk. Minister Schippers vind het prima dat de top in onze zorg, en nou bedoel ik niet de hoofdverpleegster maar de managers, directeuren, ministers en staatssecretarissen die gemoeid zijn met de zorg of ons sociale stelsel in Nederland, hun salaris flink verhoogt hebben.  Velen van die regelneven en nichten denken continu aan hun eigen salaris en positie en wat voor positie ze gaan innemen als ze weggestuurd of weggestemd worden. Dat hebben ze allemaal perfect geregeld. Het interesseerd ze werkelijk helemaal niets wat wij er van vinden. Pas tegen verkiezingstijd tonen ze krokodillentranen en zeggen dat het anders moet.

Voor dit moment denken ze, kloot maar een eind aan, en als je voldoende fouten hebt gemaakt wordt je met veel of weinig poeha de laan uitgestuurd met een flinke bonus, gouden handdruk of een prachtig commissariaat bij een of andere multinational. Bewijzen te over. De villa of landhuis waar ze in wonen wordt nimmer op het spel gezet en ook hun bankrekening zal er nauwelijks onder leiden en alleen maar groeien als ze de boel willens en wetens lopen te besodemieteren. Dit alles natuurlijk over de rug van Jan Modaal en alles wat nog minder verdiend of een uitkering heeft. Uitknijpen die handel, denken ze, want het kan nooit zo zijn dat een topmanager van een zorgverzekeraar per ongeluk op het strand in Spanje komt te liggen naast een metselaar of timmerman. Die schande zou te groot zijn. Dat klootjesvolk moet maar naar de Efteling en hun geld sparen om met Sinterklaas kadootjes te kopen voor hun klootjesvolkkinderen. Onze economie moet weer op de rails, en wij moeten het advies van Rutten opvolgen, kopen die nieuwe auto. Hij niet, hij laat zich rijden door een door de staat betaalde limousine. Van hem hoef je geen pilsje te verwachten als je hem treft in de kroeg, die wil er een van jou. Of op zijn minst wil hij een bonnetje zodat hij dat pilsje kan declareren. Trouwens de Efteling kunnen wij ook al niet meer betalen maar dat is niet zo erg, want het gezeur over een atractie in dit pretpark begint de vormen aan te nemen gelijk aan het gezeur over Zwarte Piet. Ja daar zitten wij gruwelijk mee in onze maag als klootjesvolk. Dat we niet weten hoe we de kadootjes gaan betalen is van ondergeschikt belang. 

Wat een frustratie zal u denken, ja dat klopt, ik ben gefrustreerd en boos, en niet zo'n beetje ook. Maar als iedereen elke keer zich loopt te verschuilen achter "dat is nou eenmaal de wet", komt dat bij mij over als het vroegere gezegde tussen 1940 en 1945. "Befehl is Befehl".
Veel ambtenaren en personeel bij bijvoorbeeld apothekers, huisartsen en UWV hebben "dat is nou eenmaal de wet" vooraan in de mond liggen, niet wetende en begrijpende wat ze eigenlijk zeggen. Want de waarheid is, ze zijn het er niet mee eens maar voeren het wel uit. Hun eigen positie op de arbeidsmarkt mag niet in het geding komen en dat snap ik dan ook wel weer. Maar zou het niet prachtig zijn als iemand bijvoorbeeld bij het UWV, een gigantische fout maakt door belachelijke wetgeving niet uit te voeren maar te denken aan de mens en zijn problemen en vervolgens met een riante vergoeding  de deur wordt uitgeschopt, dan zou het allemaal wel eens anders kunnen gaan liggen. Zijn of haar voorbeeld zou wel eens gevolgd kunnen worden en dan krijgen we een nationale ongehoorzaamheid die vormen van revolutie aan kan gaan nemen.

Helaas het zal niet gebeuren, iedereen die dit leest gaat over tot de orde van de dag en loopt mee met de inmiddels miljoenen egoïsten in dit land. Toch roep ik u op bijvoorbeeld eens achter het initiatief te gaan staan voor een collectieve zorgverzekering. Ga hiervoor naar: https://nationaalzorgfonds.nl

Gewoon ons oude ziekenfonds weer terug en de zorgverzekeraars het land uit. Pas als anderen zich niet over onze ziektes en ellende kunnen verrijken hebben we kans op een goed en eerlijk zorgstelsel. Nu terug waar het allemaal om begon in dit schrijfsel. Ik ben nooit diplomatiek geweest en zal het ook wel nooit worden. Dus om een hoop geouwehoer te voorkomen herroep ik "Ze zijn het omzeiken niet waard" in "Ze zijn het omzeiken wel waard" dan is dat ook weer geregeld. En als u denkt die mafketel maakt nu wel een erg grote fout, oké, ik sta open voor een gouden handdruk of oprotbonus of mooi commisariaat bij een multinational.