Geld in mijn decolletee

Ik heb ook altijd geluk. Dat is een gezegde bij ons in Brabant wanneer je iets meemaakt wat absoluut niet is verwacht. Dat kan leuk, vervelend of zomaar iets zijn. Gisteravond had ik weer eens geluk, dat wil zeggen er gebeurde weer eens totaal iets onverwachts. Ik ging even op de fiets een pakje shag halen. Na het afrekenen doe ik mijn mijn ogen dicht want ik wil die foto's op die pak shag

niet zien staan. Heb al aan menig pompstation medewerker gevraagd om stickers op de balie te leggen van mooie vrouwen en mooie mannen om die over die akelige foto's te plakken. Dat zou zo maar weer eens een nieuwe rage kunnen gaan worden, weet je nog vroeger, stickers plakken op alles wat los en vast zat, en stickers sparen. Een veel mooiere en veiligere hobby vergeleken met een Pokemon vinden en vangen met je telefoon. Ik heb dat ook geprobeerd en dat lukt met zo'n oude zwarte bakelieten toestel vrij goed. Als je dat ding gooit mis je bijna nooit.

Maar goed bij het naar buiten gaan bij dat pompstation hier in Uden op de Keniknielaan, trof ik een oude bekende. Ook zo'n rooie rakker die schurft heeft aan flauwe regels en wetjes, het zou zo maar een broer van me kunnen zijn. Voorovergehangen in zijn portiers-raam kletsen we even wat over een nieuw op te richten partij die SPAF moet gaan heten. SP dat spreekt voor zich en AF van Rote Armee Fraction. Want zo sprak hij, "het begint er op te lijken dat spreken niet meer voldoende is tegenwoordig, die niet luisteren wil,,,hopla de kop er af". Natuurlijk zijn wij SPers, en gaan echt niet tot onthoofding over. De meeste SPers zijn vredelievende mensen die de wereld alleen een stukje eerlijker willen maken. Maar humor, ook zwarte humor, is vaak de bron van vele oplossingen en daar wordt binnen de SP dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.

Doordat ik licht voorover stond en mijn veel te lange korte broek iets was afgezakt zal er aan de achterkant van mij wel een bouwvakkers-decolletee te zien zijn geweest. Plotseling voel ik iets tussen mijn billen glijden. Verschrikt kijk ik achterom en twee niet zo jonge dames op een scooter, lagen dubbel van het lachen, maar ook enige omstanders die net getankt hadden, hadden een brede lach op hun gezicht. Ik dacht, zo sprak de bestuurster van de scooter dat is zo'n mooi gleufje van een spaarpot, daar moet iets in, maar geef het maar weer terug. U snapt wel dat geld gegeven door twee oudere dames aan mij doormiddel van mijn prachtige decolleté niet meer terug gegeven wordt. Ik ben wat dat betreft niet anders dan de Rabobank, eenmaal gestort heb je het niet zomaar terug. Iedereen lacht weg en thuis gekomen doe ik mijn broek omlaag, maar helaas, geen geld of andere voorwerpen, helemaal niets te vinden in mijn onderbroek.

Familie belt op en zijn naar Uden kermis geweest, en komen even langs om iets te drinken. Altijd gezellig. We drinken en praten wat en het is tijd om naar huis en naar bed te gaan. Bij het opstaan valt er iets op de stoep, en wat blijkt, een echte stuiver is uit mijn korte broek gevallen. Dus die twee oudere dames hadden echt iets in mijn spaarpotje gestopt. De hele dag niets maar dan ook niets verdiend, en nu zo vlak voor het naar bed gaan nog een stuiver vinden. Het bouwvakkers-decolletee is dus zo slecht nog niet, rente in geld brengt het niet op, maar dat doet je geld bij de bank ook niet. Geld stinkt, ja vind je het gek als je het zo bewaart. Maar het is wel eerlijk verdiend geld met als bonus, een heleboel lachende gezichten. Dat is voor mijn gevoel een erg hoge en prettige rente op mijn spaargeld. Hier kunnen onze banken en regering niet aan tipppen. Dank aan de voor mij onbekende oudere dames op de scooter, jullie hebben mensen laten lachen, dat is goud waard.