Vogels fotograferen met fotokooifotokooi1 hansl

Om mooie foto's van sier en zangvogels te maken zonder gaas en tralies die het beeld verstoren heb ik een fotokooi gemaakt.

Fotokooi zelf gemaakt

Al jaren ben ik als lid van handboogsportvereninging VZOD de contactpersoon tussen deze club en Avicultura vogelvereniging Uden en omgeving die jaarlijks een vogelshow houden in onze grote accommodatie. Steeds weer nam ik me voor om mooie foto's te maken van de prachtige vogels die tentoongesteld worden maar ook steeds liep ik tegen het probleem van de gaas of tralies aan. Nu eindelijk na zoveel jaar heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb zelf een fotokooi gemaakt waar de vogels zonder storende tralies of gaas gefotografeerd kunnen worden. 

Om niet in de fout te vervallen dat alle tekst en foto's op twee sites staan verwijs ik u graag naar de site van Avicultura waar meer te vinden is over mijn fotokooi en foto's die ik hiermee gemaakt heb. Ik het eerste weekend van november 2016 zal ik mijn eerste foto's maken met behulp van deze fotokooi. Hieronder alvast een paar werktekeningen die ik in SketchUp gemaakt heb.

fotokooi1 hanslfotokooi1 hansl600x400fotokooibodem hansnlfotokooitop hansnl fotokooifront hansnl

Voorbeelden van wat foto's die ik gemaakt heb met de volgelkooi.

vogel foto hansnl 1vogel foto hansnl 2vogel foto hansnl 3vogel foto hansnl 4

 

Meer foto's van vogels op de site van  Avicultura vogelvereniging Uden