Handboogsport op hansnl

De handboogsport of met pijl en boog schieten, kan rustig omschreven worden als een sport met vele tradities maar ook met de nieuwste technieken en materialen.
In deze categorie is veel te vinden over de handboogsport en met pijl en boog schieten. Meer over mijn handboogsport ga naar VZOD Van de Mongoolse recurve boog tot de moderne 3 delige boog, van gemoedelijke plaatselijk handboogsport club en haar interne wedstrijden tot aan top handboogsport clubs die deelnemen aan wedstrijden met pijl en boog. Hierbij niet uit het oog verliezende dat er mensen zijn die op topniveau met pijl en boog schieten, constant bezig zijn tickets te veroveren voor de Olympysche Spelen. Zowel persoonlijk als in teamverband.

Dan hebben we ook nog de verschillend soorten bogen: recurve, tradioneel, barebow, longbow, jachtboog, compoundboog, maar de meest gebruikte in Nederland is toch wel de recurve boog. Al deze bogen worden gebruikt in de verschillende soorten wedstrijden in de handboogsport, zoals daar zijn: Traditioneel 25 meter met telkens 1 pijl, Indoor op 18 meter met sets van 3 pijlen. Outdoor met zijn jacht en veldrondes, en niet te vergeten de FITA wedstrijden waarop standaard op 4 verschillende afstanden geschoten wordt. 30 meter, 50 meter, 70 meter en 90 meter. Binnen deze klasse worden soms door verschillende groepen zoals aspiranten, cadetten vrouwen en veteranen op afwijkende afstanden geschoten. De diversiteit in materiaal wedstrijden en deelnemers is dan ook gigantisch en waarschijk is de handboogsport de sport met de grootste diversiteit. In dit gedeelte van de site van hansnl.nl zal ik proberen zoveel mogelijk van mijn kennis over de handboogsport met u te delen. Bezoek de site regelmatig, wellicht kunt u uw voordeel er mee doen of tips gebruiken van mij of andere bezoekers.

Pees recurve handboog, waar op letten

In dit artikel van hansnl.nl ga ik wat verder in op een onderdeel van de recurveboog

Lees meer...

Kapotte nokken, Robin Hood geschoten??

hansnl.nl verzameld kapotte nokken onder de naam Kapotte Nokken.nl

Lees meer...

Jeugdtrainingen bij VZOD Volkel

Jarenlang heb ik training gegeven aan vooral jeugdige schutters bij VZOD.

Lees meer...

Handboogsport mijn geschiedenis.

In dit artikel beschrijf ik mijn geschiedenis in de handboogsport

Lees meer...

Handboog spullen pijlen bogen te koop

Op deze pagina een overzicht van spullen voor de handboogsport die te koop staan.

Lees meer...

Gratis advertentie handboogspullen

Uw overtollig handboogsport materiaal een tweede leven gunnen.

Lees meer...