Kapotte nokken, Robin Hood geschoten??

hansnl.nl verzameld kapotte nokken onder de naam Kapotte Nokken.nl

 Gooi uw kapotte pijlnokken niet weg maar geef ze aan hansnl.nl. Robin Hood geschoten Stuur uw foto of verhaal op.

Ticks

Natuurlijk krijg ik wel eens te horen dat ik niet veel verstand heb als ik weer een stommiteit heb uitgehaald, maar ik denk maar zo, het verstand wat ik heb is ook maar voor eigen gerief. Een van mijn ticks is het sparen van kapotte nokken in de handboogsport. Je kan er niets meer mee, iedere zichzelf respecterende handboogsporter/ster zal een nok die ook maar een klein tikje heeft meegekregen van een andere pijl snel verwisselen. 

Helemaal mis

En daar gaat het volgens hansnl.nl helemaal mis. Op de eerste plaats word zo'n kapotte nok dan weggegooit en dat is jammer want ik spaar die dingen, of mooier gezegd ik verzamel die dingen. Iedereen die dit leest en niets van handboogsport weet, vraagt zich nu af, "waar heeft hij het over?". Nou voor de leken dan even kort samengevat. Een nok is het kunststof gedeelte wat aan de achterkant op een pijl zit om de pijl goed op de pees te kunnen klikken, ook wel het nokken genoemd.
Soms per ongeluk, soms expres, wordt zo'n nok helemaal kapot geschoten door jezelf, een teamgenoot of je tegenstander. Het gekke is dat je nooit iemand hoort klagen over dergelijke voorvallen. Ook al wordt de pijl helemaal aan gort geschoten, zal er met veel belangstelling naar gekeken worden, maar er word zelden of nooit gemopperd. Het is een geaccepteerd bedrijfs of sport risico.

Handboogsporters oproep

Dus hierbij mijn oproep aan alle handboogsporters, gooi je kapotte nokken niet weg maar bewaar ze en geef ze aan mij. Of je nu schiet met Beiter nokken, Easton Nocks of welk duur of goedkoop merk dan ook, kapotte nokken kan je niets meer mee, dan afgeven aan hansnl.nl  Vooral in de regio en het rayon kom je me vaak genoeg tegen op wedstrijden. Ik ben begonnen met een oude westrijdbeker als verzamelpot maar die is te klein geworden en nu staat er een grote glazen pot in ons materialenhok waar iedereen binnen onze club, VZOD Volkel, zijn kapot geschoten nokken in gooit. Hij begint al aardig te vullen maar door de grote van de pot zie je nauwelijks toename van de inhoud. Binnenkort zal ik een foto van die pot op deze site zetten, zodat je de vooruitgang kan zien.

Foto kapotte nok

Maar het word nog leuker, als je mij een foto stuurt van bijvoorbeeld een kapot geschoten pijl of nog beter een Robin Hood dan ga ik die op deze pagina plaatsen. Ook weer even voor de leken onder ons, een Robin Hood noemt men zo als een pijl achter in een andere pijl geschoten wordt.  Op discovery zijn er wel eens van die reportages geweest waarbij verondersteld en geconcludeerd werd dat dit niet of nauwelijks mogelijk bleek te zijn. Tja, het blijven Amerikanen en wat weten die nou van handboogsport, dat hebben ze geleerd van de Indianen en die hebben de oorlog verloren. (geintje)

Robin Hood

Tegenwoordig komt het niet zo vaak meer voor maar in de tijd dat bijna iedereen nog met alumium pijlen schoot was er in elke handboogsportaccommodatie wel een plekje voor in elkaar geschoten pijlen. Zelf ben ik ooit een pijl kwijt geraakt doordat ik achter op de pijl van Antoon van Tiel had geschoten. Dit was bij Concordia in Erp, (heet nu Concordia Welvaren)die schoten toen nog vanuit de keet naar een rijdende baan. Alles afgezocht maar geen pijl meer te bekennen. Na het trekken van de pijlen kwam de aap uit de mouw. De pijl van Toon rammelde, mijn pijl zat er helemaal in. Dat paste precies, mijn easton carbon ace 720 in Antoon zijn aluminium pijl. Die maat weet ik niet meer. 

Sterke verhalen

Heb je ook een mooi of sterk verhaal over dergelijke voorvallen, reageer dan hieronder, het is leuk om die dingen te delen. Mocht je je verhaal niet helemaal kwijt kunnen, stuur het me dan op dan zal ik zorgen voor plaatsing op deze site. Misschien onstaat er iets heel leuks.  Ik en ik denk velen onder ons zijn benieuwd naar de reacties.