Knop als verwijzing in artikel met code class

Soms is het nodig een knop te maken in een joomla artikel. Er is helaas geen standaard procedure of icoon die dat voor u snel regeld.

Maar een link naar wat dan ook veranderen in een knop, is een vrij simpele handeling die iedereen die teksten maakt in Joomla kan beheersen. Allereerst maak een link, op de pagina Link maken staat uitgebreid hoe u dat moet doen. In de vorige regel is de tekst Link maken, onderstreept en heeft een andere kleur, hier heb ik dus een link van gemaakt naar de pagina waarin ik uitleg hoe je een link maakt. Maar stel nu dat dit niet opvallend genoeg is en dat u uw bezoekers aandacht wilt vestigen op deze link, dan kan een knop uitkomst bieden. Dit kan gemaakt worden met een codeclass.

Hiervoor moeten we een klein stukje code plaatsen in de link. Deze code is niet zichtbaar in de normale weergave van de Editor JCE en ook niet in de standaard editor van Joomla. Hkervoor moet u even klikken op het volgende icoontje in uw editor. Zie afbeelding.buttonmaken

Het is het icoontje met de twee pijltjes, kleiner dan en groter dan. Nu ziet uw tekst er heel anders uit met hier en daar wat code die u normaal gesproken niet ziet. Voor het gemak en de duidelijkheid heb ik de link "Link maken" Even twee keer gecopieerd zodat u het verschil kan zien. Let wel op want de links werken daadwerkelijk en zorgen ervoor dat u naar de bewuste pagia gaat. Wilt u terug naar deze pagina maak dan gebruik van de navigatie knoppen onder in de artikelen of gebruik de navigatie in uw browser om naar de vorige pagina te gaan.

Link maken zonder code

Link maken met toegevoegde code class=button

 Als u op dat iccoontje heeft geklikt dan staat in de link met toegevoegde code      class="button" achter de URL waar de link naar verwijst. Deze is vaak in het rood weergegeven en wordt afgesloten met "

Als u uw artikel opslaat en aan de voorkant bekijkt ziet u dat de tweede link een knop is geworden. Deze is in de backend tijdens het bewerken en ook al heeft u opgeslagen niet te zien. Hoe de knop er uit ziet wordt helemaal in de CSS van uw site geregeld en hoeft u verder niets aan te doen. U heeft nu uw link een z.g. class gegeven en zal meer aandacht trekken dan een gewone link. Let wel op want een pagina vol met knoppen zal averechts werken, en u bezoekers zullen door de bomen het bos niet meer zien. Heeft u vragen over een knop maken in een artikel neem dan gerust contact op.